اجرا و دیباگ پروژه اندروید بر روی دیوایس واقعی
از شبیه ساز اندروید استودیو (AVD) و شبیه سازهای ثانویه مانند Genymotion می توان جهت اجرا (Run) و همچنین خطایابی یا دیباگ (Debug) پروژه های اندرویدی استفاده کرد.مزیت شبیه سازها این بود که نیاز به تهیه سخت افزار و دیوایس جداگانه را برای توسعه دهنده مرتفع ساخته و در یک محیط شبیه سازی شده اندروید این امکان را مهیا می کرد تا پروژه خود را روی تمامی نسخه های اندروید تست و دیباگ کنیم. با این حال توسعه دهنده ممکن است بنا به دلایلی در برخی مواقع مایل به اجرا و دیباگ اپلیکیشن خود بر روی دیوایس های واقعی گوشی و یا تبلت باشد.
احتمالا اولین راهی که به ذهن اکثر ما می رسد، ساخت پکیج نصبی apk، انتقال فایل به دیوایس و سپس نصب آن می باشد. مسلما این فرایند زمان زیادی را از ما می گیرد. یعنی اگر لازم باشد ۱۰ بار تغییراتی را در پروژه ایجاد و سپس مجدد روی دیوایس واقعی اجرا یا دیباگ کنیم، این پروسه باید ۱۰ بار تکرار شود.
فعالسازی USB Debugging
گوگل راه ساده تری را پیش روی توسعه دهندگان اندروید قرار داده. به اینصورت که با اتصال دیوایس از طریق کابل USB به کامپیوتر به طور مستقیم در محیط اندروید استودیو امکان Run و Debug پروژه وجود دارد که این قابلیت USB Debugging نام دارد. برای استفاده از این قابلیت ابتدا باید آن را در قسمت تنظیمات دیوایس اندرویدی خود فعال کنیم. در قسمت Settings یا تنظیمات اندروید گزینه ای با عنوان Developer Options وجود دارد که مربوط به تنظیمات USB Debugging می شود.
و سپس این پیغام ظاهر میگردد.
توجه داشته باشید اگر سیستم عامل دیوایس اندروید ۴٫۲ و به بالا می باشد، گزینه Developer Options به صورت پیش فرض مخفی است که برای فعال سازی و نمایش آن لازم است به قسمت About phone رفته و ۷ بار روی قسمت Build number ضربه بزنیم (Build number معمولا در قسمت Software info قرار دارد). حالا Developer Options فعال شده و با برگشت مجدد به Settings این گزینه مشاهده می شود:
نصب درایور دیوایس اندرویدی
در مرحله بعد باید درایور دیوایس را روی کامپیوتر نصب کنم. البته نصب درایور فقط در سیستم عامل ویندوز انجام می شود و در سیستم عامل های مک و لینوکس نیازی به نصب درایور نیست
اما سایر دیوایس ها مانند سامسونگ، ال جی، سونی و… درایور مجزا دارند که هر کمپانی برای دیوایس های خود یک درایور بر روی وب سایت خود منتشر می کند (عموما هر کمپانی برای تمامی دیوایس های خود یک درایور مشترک ارائه می دهد). دیوایسی که در این آموزش استفاده شده مربوط به کمپانی SAMSUNG می باشد که با جستجوی عبارت SAMSUNG Mobile Driver در گوگل، اولین نتیجه مربوط به وب سایت سامسونگ و دانلود درایور بود.
قبل از نصب درایور لازم است دیوایس توسط کابل USB به کامپیوتر متصل شود. پس از شناسایی دیوایس توسط ویندوز، فایل درایور را اجرا و فرایند نصب را شروع می کنم. پس از اتمام عملیات نصب، احتمالا پنجره ای ظاهر می شود که نشان دهنده نصب درایور دیوایس روی سیستم عامل است (مشابه آنچه هنگام اولین اتصال یک USB Flash به کامپیوتر اتفاق می افتد).منتظر میمانم تا به اتمام برسد (ممکن است چند دقیقه زمان ببرد).
برنامه را از Android Studio به صورت زیر اجرا کنید:
1 – در Android Studio، ماژول برنامه را در پنجره Project کلیک کنید و سپس Run> Run را انتخاب کنید (یا روی Run در نوار ابزار کلیک کنید).
2 – در پنجره Select Deployment Target، دستگاه خود را انتخاب کرده و روی OK کلیک کنید.
Android Studio این برنامه را در دستگاه متصل شده شما نصب می کند و آن را اجرا می کند.
اجرای یک شبیه ساز:
قبل از اینکه برنامه خود را در یک شبیه ساز اجرا کنید، باید یک تعریف مجاز Android virtual device) AVD) ایجاد کنید.Virtual Device ، یک دستگاه مجازی (در حالت خاص، گوشی یا تبلت مجازی) می باشد که ما می توانیم پروژه های اندروید خود را در محیط کامپیوتر (بدون استفاده از هیچ دستگاه واقعی) اجرا و تست کنیم. در این مبحث، چگونگی ساخت یک Virtual Device در برنامه Android Studio را شرح می دهیم.یک تعریف AVD را به صورت زیر ایجاد کنید:
1 – دستگاه Android Device Virtual Device را با انتخاب Tools> Android> AVD Manager یا کلیک کردن روی آیکون مدیریت AVD در نوار ابزار راه اندازی کنید.
2 – روی صفحه Virtual Devices خود روی Create Virtual Device کلیک کنید.
3 – لیستی از سخت افزارهای قابل انتخاب نمایش داده می شود. یکی را انتخاب کرده و بر روی گزینه Next کلیک می کنیم :
5 – در مرحله بعدی، باید نسخه اندرویدی (نسخه api) که قصد داریم بر روی سخت افزار انتخاب شده، نصب باشد را تعیین کنیم. در اینجا، چون ما قبلا تنها نسخه api برابر 25 را داشته ایم، تنها این نسخه قابل انتخاب است. اما شما می توانید نسخه های api مختلف از اندروید را دریافت کنید تا در این مرحله، نسخه api مد نظر خود را انتخاب نمایید :
6 – بر روی دکمه Next کلیک می نماییم. لیستی از تمامی انتخاب های انجام شده و همچنین چند گزینه دیگر برای انتخاب به شما نمایش داده می شود که می توانید هر یک از آنها را تغییر بدهید و سپس بر روی finish کلیک کنید :
7 – روی دستگاه مجازی مجازی خود، دستگاهی که تازه ایجاد کرده اید را انتخاب کرده و روی Launch this AVD در شبیه ساز کلیک کنید.
در حالی که شبیه ساز شروع به کار می کند، پنجره Android Virtual Device Manager را ببندید و به پروژه خود بازگردید تا بتوانید برنامه را اجرا کنید:
1 – هنگامی که شبیه ساز بوت می شود، بر روی ماژول برنامه در پنجره Project کلیک کنید و سپس Run> Run را انتخاب کنید (یا روی Run در نوار ابزار کلیک کنید).
2 – در این پنجره ، شبیه ساز را انتخاب کنید و روی OK کلیک کنید.
Android Studio این برنامه را در شبیه ساز نصب می کند و آن را اجرا می کند.
بنابراین Virtual Device همانند یک گوشی (دستگاه) واقعی اجرا شده و در یک پنجره جدید نمایش داده می شود :
دیدگاهتان را بنویسید