اندروید چیست ؟ هرچیزی که درمورد سیستم عامل اندروید میخواهید بدانید
باگذشت سالها از انتشار سیستم عامل اندروید این پلتفرم تکامل یافته و هماکنون در جایگاه بهترین سیستم عامل در سراسر دنیا قرارگرفته است.
طبق آماری که StatCounter منتشر کرده است تا ژانویه 2020 بیش از 74 درصد بازار جهانی سیستم عاملهای موبایل را در اختیار دارد. اولین گوشی اندرویدی توسط شرکت HTC و در سال 2008 ساخته شد.
سیستم عامل اندروید
یکی از امکانات خوب و جالب اندروید دستیار شخصی است. البته این قابلیت در سیستم عاملهای دیگر مانند iOS نیز موجود است.بعضی از شرکتها مانند سامسونگ دستیار شخصی مخصوص خود را بر روی گوشی عرضه میکنند اما بعضی دیگر از دستیار پیشفرض گوگل یعنی Google Assisant استفاده میکنند.این دستیار بهطور پیشفرض بر روی سری پیکسل فعال است و برای سایر گوشیها باید بهطور جداگانه دانلود و نصب شود.
البته هنوز هم زبان فارسی برای هیچکدام از این دستیارها ارائه نشده است و شما نمیتوانید به زبان فارسی به آنها دستور دهید. فقط در هنگام جستجو در گوگل میتوانید به فارسی جستجو کنید که البته باید زبان فارسی را از قبل فعال کنید.
اندروید یک تلفن یا برنامه کاربردی نیست، در واقع Android یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است. در سادهترین تعریف لینوکس یک سیستم عامل است که در بیشتر در سرورها و رایانههای رومیزی یافت میشود. اندروید نیز با لینوکس مرتبط است.
هر آنچه که در صفحهنمایش تلفن همراه شما نمایش داده میشود توسط سیستم عامل پردازش میشود؛ مثلا زمانی که شما پیامک دریافت میکنید یا کسی با شما تماس میگیرد اندروید این اطلاعات را پردازش کرده و در یک قالب مناسب به شما نشان میدهد.
سیستم عامل اندروید در نسخههای مختلف وجود دارد که تفاوت آنها در ویژگیها، عملکرد و امنیت آنهاست. اگر شنیدید کسی از اندروید استفاده میکند ممکن است از نسخههای Oreo،Pie،Nougat،Marshmallow،Android 9 یا از جدیدترین نسخه آن یعنی اندروید 10 استفاده کند. تمامی تلفنها یا تبلت هایی که امسال منتشر شده است عمدتا اندروید 10 را اجرا میکنند. البته انتظار میرود که در اندروید 11 نیز در اواخر سال میلادی رونمایی شود.
تولیدکنندگان تلفن مثل سامسونگ، نوکیا، سونی و… همگی از سیستم عامل اندروید در دستگاههای خود استفاده میکنند و فقط رابط کاربری آنها با هم متفاوت است که آنهم برای جذب مشتریان است.
شروع کار با اندروید
یکی از مهمترین نکاتی که ممکن است هر سیستم عامل را منحصربهفرد کند ظاهر آن است و درست است که امکانات سیستم عامل بسیار مهم است اما ظاهر آن نیز از اهمیت پایینی برخوردار نیست.
لازم به ذکر است که ظاهر سیستم عامل در هر گوشی ممکن است کمی متفاوت بشد و همه گوشیها مانند هم نیستند؛ اما تنظیمات و گزینههای آنها دقیقا مشابه هم هستند چراکه همه از یک ساختار و هسته استفاده میکنند.
زمانی که برای اولین بار تلفن هوشمند اندرویدی خود را روشن میکنید با یک صفحه خوشآمدگویی مواجه میشوید و پس از آن باید زبان موردنظر خود را انتخاب کنید که خوشبختانه زبان فارسی نیز در بین زبانهای موجود یافت میشود.
اگر سیمکارتی وارد گوشی نکرده باشید از شما درخواست میکند تا برای شروع کار یک سیمکارت وارد کنید. البته این مورد ضروری نیست و شما میتوانید بعدا نیز برای انجام این کار اقدام نمایید.
در مرحله بعدی باید تنظیمات شبکه خود را بررسی کنید. اگر در نزدیکی شما یک wifi وجود دارد در این مرحله میتوانید به آن وصل شوید و تلفن خود را به حساب گوگل متصل کنید. البته میتوانید از این مرحله نیز پرش کنید.
در هر حالتی میتوانید با استفاده از دوربین گوشی خود و Google Translate متنهای مختلف را بهطور اتوماتیک اسکن و ترجمه کنید. این سرویس گوگل میتواند زبان متن موردنظر را تشخیص و به هر زبان دیگری ترجمه نماید. میتوانید از Google Translate در حال آفلاین و بدون اینترنت نیز استفاده کنید.
توسط Google Lens میتوانید هر چیزی را توسط دوربین گوشی جستجو کنید. برای مثال اگر از یک کفش یا هر وسیلهای خوشتان آمده کافی است دوربین گوشیتان را باز کنید و از آن عکس بگیرید تا گوگل اطلاعات کاملی از آن به شما ارائه دهد. اکثر گوشیهای اندرویدی از این امکان پشتیبانی میکنند.
گوگل پیکسل 4
دو لنز دوربین برای زندگی پر جنبوجوش شما می تواند بسیار مفید باشد. همه امکانات در دستان شماست! این گوشی که توسط شرکت گوگل ساخته شده و امکانات بینظیری دارد، از سیستم عامل اندروید استفاده کرده است.
دو لنز دوربین برای زندگی پر جنبوجوش شما می تواند بسیار مفید باشد. همه امکانات در دستان شماست! این گوشی که توسط شرکت گوگل ساخته شده و امکانات بینظیری دارد، از سیستم عامل اندروید استفاده کرده است.
اولین تلفنهای 5G در جهان
در یک چشم به هم زدن تماس ویدیویی با نهایت کیفی برقرار کنید، فیلمهای باکیفیت بالا ببینید و بدون هیچ نوع قطعی لذت ببرید. این امکانات برای اولین بار در سیستم عامل اندروید عرضه میشود.
تلویزیونهای اندروید
سیستم عامل اندروید در تلویزیونها نیز رخنه کرده است و محبوبترین تلویزیونها از این سیستم عامل استفاده میکنند. در این حالت شما میتوانید انواع بازیهای مخصوص تلویزیون و نرمافزارهای مخصوص را دانلود کنید.
همچنین گوگل نیز در این سیستم عامل در خدمت شماست تا برای جستجو کردن دیگر نیازی به استفاده از دستگاههای دیگر نداشته باشید.
بهصورت کلی طبق آماری که در سال 2015 منتشر شد، بیش از 500 میلیون دستگاه مختلف با سیستم عامل اندروید ساخته و به بازار عرضهشده است. همانطور که حتما میدانید این حجم بالا از دستگاه های مختلف نیازمند نرمافزارهای بسیار زیاد و متفاوتی است تا کاربران در کار با اندروید مشکلی نداشته باشند. همینطور هم هست، درر واقع تابهحال چند میلیون نرمافزار خارجی و ایرانی برای این سیستم عامل وجود دارد.
گوگل پلی
میتوانید انواع نرمافزارها و بازیهای موردنیاز خود را از طریق Google Play دریافت کرده و از آن لذت ببرید. همچنین مارکت های ایرانی زیادی نیز برای اندروید وجود دارند که بدون هیچ مشکلی در حال فعالیت هستند. همانطور که حتما شنیدهاید دانلود نرمافزار یا بازی برای یستم عامل آی او اس برای ایرانیان بسیار مشکل است.
اندروید از نظر امنیتی نیز در سطح بالایی قرار دارد. انواع آنتیویروسها برای اندروید ساخته شدهاند. بهعلاوه گوگل پلی نیز همه نرمافزارها را از نظر امنیتی بهطور کامل مورد بررسی قرار میدهد و سپس اقدام به انتشار آن میکند. همچنین اگر شما نرمافزار یا بازی را از یک منبع خارجی دریافت کنید هم سیستم عامل و هم گوگل پی اجازه نصب را به شما نخواهند داد.
به طور کلی اندروید دارای بیش از 2 میلیارد کاربر فعال ماهانه است که به همین دلیل به محبوبترین سیستم عامل دنیا تبدیلشده است.
دیدگاهتان را بنویسید