11 ابزار مفید اندروید برای شروع کار برنامه نویسی
هر برنامه نویس اندروید برای افزایش مهارت و کارایی خود در برنامه نویسی به بهترین ابزارها نیاز دارد. امیدواریم این 11 ابزار به شما در برنامه نویسی کمک کند و یک برنامه نویس خوب شوید.
طبق داده های تحقیقاتی از Statista تعداد برنامه های فعال که در مارکت اپلیکیشن های موبایل وجود دارد در سه ماهه سوم سال 2018 به شرح زیر است:
فروشگاه گوگل پلی 2.8 میلیون نفر
فروشگاه Apple 2.2 میلیون نفر
فروشگاه Windows 6.9 میلیون نفر
فروشگاه آمازون 600 هزار نفر
فروشگاه BlackBerry 234.500 نفر
گوگل پلی به عنوان مارکت برنامه های رسمی گوگل، با متوسط روزانه 6140 برنامه بیشترین سهم را در بازار برنامه های موبایل دارا می باشد. این تعجب آور نیست زیرا اندروید 85 درصد از سهم بازار جهانی را در سال 2018 از آن خود کرده است.
از ژوئیه 2018 پرفروش ترین برنامه های اندرویدی جهان شامل بازی های معروف مانند Pokemon Go و Candy Crush Saga هستند.
آخرین آمار نشان می دهد که 12 میلیون برنامه نویس موبایل در سراسر جهان وجود دارد؛ که این آمار نیمی از جامعه توسعه دهندگان موبایل را شامل می شود و تقریباً نیمی از آن ها روی برنامه نویسی اندروید تمرکز دارند. پیش بینی می شود که این آمار تا سال 2020 به 14 میلیون نفر برسد.
در این شکی نیست که برنامه نویسی اندروید یکی از محبوب ترین مشاغل در جهان است. برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس اندروید باید به اصول توسعه اندروید (اصول جاوا، کامپوننت های اندروید، برنامه نویسی شبکه اندروید، نرم افزار مدیریت ورژن Git/Svn، دیتابیس، XML و …) تسلط داشته باشید.
شروع کار برنامه نویسی
برای شروع برنامه نویسی باید بتوانید به طور کامل از ابزارهای توسعه دهنده اندروید استفاده کنید در واقع اولین قدم برای شما یادگیری نحوه استفاده از این ابزارهاست.
در این مقاله ما سعی کردیم به ساده ترین شکل 11 ابزار برنامه نویسی اندروید را به شما معرفی کنیم تا در مسیر درست برنامه نویسی قرار بگیرید.
ابزاری های کاربردی برای شروع کار برنامه نویسی کدام اند؟
1- Android Studio
Android Studio، IDE رسمی اندروید است و شامل موارد مورد نیاز برنامه نویسی اندروید می باشد. این نرم افزار برای اندروید طراحی شده است و به شما در برنامه نویسی کمک کرده تا سریع تر بتوانید برنامه خود را برای دستگاه اندرویدی به پایان برسانید می توانید اندروید استودیو را روی سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس نصب کنید. این نرم افزار به عنوان محیط رسمی سیستم عامل Google Android شناخته می شود. ویژگی هایی که این برنامه دارد شامل طراحی لایوت، انالیز APK، ویرایشگر کد هوشمند، شبیه سازی سریع، سیستم Build انعطاف پذیر و همچنین انالیز داده ها به صورت لحظه ای می باشد. اندروید استودیو بر پایه JetBrains’ IntelliJ IDEA طراحی شده است و یک محیط توسعه است که از Gradle بهره می برد.
شما می توانید آخرین ورژن اندروید استودیو را از لینک زیر دانلود کنید.
https://developer.android.com/studio/
2- Android SDK
Android SDK یک Kit توسعه برای اندروید می باشد. این مجموعه شامل ابزارهای توسعه و دیباگ پروژه ها می باشد. SDK مخفف Software Development kit می باشد که برنامه نویسان می توانند با استفاده از آن، همه دستورات و امکانات مربوط به اندروید را در سیستم خود اجرا کنند.
Android SDK از بسته های ماژولار تشکیل شده است و شما می توانید با استفاده از Android SDK Manager آن ها را به صورت جداگانه دانلود کنید. این مجموعه شامل موارد زیر می باشد:
• SDK tool
• SDK platform tools
• SDK documentation
• Android SDK resources
• SDK example
• Google API
• Android support
برای دانلود آخرین Android SDK می توانید وارد لینک زیر شوید:
https://www.techspot.com/downloads/5425-android-sd…
3- Android Debug Bridge
ADB مخفف Android Debug Bridge است و برای دیباگ برنامه های اندروید استفاده می شود. این ابزار امکان برقراری ارتباط بین سیستم و دستگاه اندرویدی را فراهم می کند تا بتوانید کارهایی مانند تصویربرداری از صفحه، انتقال داده و اجرای دستورات shell را از طریق کابل به یک گوشی دارای سیستم عامل اندروید ارسال کنید. ابزارهای ضروری برنامه های Client- Server برای توسعه دهندگان اندروید شامل سه کامپوننت زیر است:
– کلاینت که دستورات را ارسال می کند
– Daemon (adbd) که دستورات را بر روی دستگاه اجرا می کند
– سروری که ارتباط بین کلاینت و ADBD را مدیریت می کند
ADB در پکیج Android SDK Platform-Tools موجود است و شما می توانید این پکیج را دانلود کنید و از SDK Manager که در android_sdk / platform-tools نصب شده است استفاده کنید.
از طریق لینک زیر می توانید آن را دریافت کنید:
https://developer.android.com/studio/releases/plat…
4- B4A
B4A که مخفف Basic4android است یک محیط برنامه نویسی اندروید ساده اما قدرتمند می باشد. زبان برنامه نویسی آن مشابه زبان Visual Basic است ولی شیء گرایی کمتری دارد. Basic4android کد را بدون پشتیبانی از سایر محیط های اجرا کامپایل می کند. این ابزار صرفاً برای برنامه های کاربردی اندروید طراحی شده است و از دیگر پلتفرم ها پشتیبانی نمی کند.
ویژگی ها:
– توسعه برنامه های اندروید با یک زبان برنامه نویسی ساده (Basic)
– ویرایشگر بصری برای دستکاری های View ها هر طور که دوست دارید
– دیباگ بی سیم (Wireless)
به طور خلاصه B4A یک مفسر و مترجم است که کدها را به صورت جاوا و سپس با استفاده از API اندروید (SDK) تبدیل به فایل APK می کند.
می توانید از طریق لینک زیر آن را دانلود کنید:
5- Fabric
Fabric ابزاری است که به برنامه نویسان موبایل امکان تولید بهتر برنامه ها را می دهد تا بتوانند درباره کاربران خود اطلاعات بیشتری کسب کنند و کسب و کار خود را بر اساس داده های تحلیلی توسعه دهند. Fabric از توسعه تا راه اندازی و بعد از آن، عملکرد کامل برنامه روی گوشی کاربران و وضعیت سلامتی برنامه را برای همه اعضای تیم برنامه نویسی فراهم می آورد تا در صورت مشاهده مشکلات احتمالی آنها را رفع کنند. همچنین داده هایی در مورد فعالیت کاربران و آمار نصب برنامه از مواردی است که این ابزار در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد.
یکی از ویژگی های مهم Fabric نمایش خطی از برنامه است که خطا در آن اتفاق افتاده است. با استفاده از این ابزار به راحتی می توانید بفهمید که برنامه شما روی چه گوشی هایی کرش کرده تا به رفع مشکل در آن نوع گوشی بپردازید.
از لینک زیر می توانید Fabric را دریافت کنید:
https://get.fabric.io
6- Mockplus
Mockplus یکی از بهترین ابزارها برای توسعه اندروید و نمونه سازی برنامه ها است. با این ابزار به راحتی می توانید در 5 دقیقه یک نمونه اولیه با عملکردهای تعاملی ایجاد کنید. این ابزار کتابخانه های کامپوننت اندروید را نیز برای دانلود و نمونه سازی از روی نمونه اولیه فراهم می آورد.
برای دانلود می توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید:
https://www.mockplus.com/download
7- AIDE
AIDE یک محیط توسعه یکپارچه یا IDE برای توسعه برنامه های اندروید به طور مستقیم روی دستگاه های اندروید می باشد که مخفف عبارت Android IDE می باشد. فرقی که این IDE با سایر برنامه ها دارد اینست که شما می توانید حتی هنگام حرکت نیز در موبایل خود کدنویسی را انجام دهید.
امکانات:
• برای اینکه یک برنامه نویس حرفه ای شوید سعی کنید کدهای خود را به صورت تعاملی بزنید تا کاربر را درگیر برنامه کنید.
• از یک ویرایشگر که دارای امکانات زیادی است استفاده کنید که شامل تکمیل کد، چک کردن خطاهای زمان اجرا، بازسازی مجدد و ناوبری کد هوشمند
• اجرای برنامه با یک کلیک و استفاده از دیباگر جاوا برای یافتن خطاها
• AIDE برنامه هایی که از جاوا یا xml و Android SDK و برنامه هایی کاربردی که با زبان C یا C++ و Android NDK و برنامه های کنسول جاوا استفاده کرده اند، پشتیبانی و اجرا می کند.
• AIDE با پروژه هایی که با Eclipse نوشته شده اند کاملاً سازگار است.
اگر به تازگی برنامه نویسی اندروید را شروع کرده اید بهتر است کار با ADIE را یادبگیرید و از آن استفاده کنید.
این برنامه دارای یک محیط آموزشی برای برنامه نویسان تازه وارد نیز هست که پایه های برنامه نویسی را به آنها یاد می دهد.
شما می توانید از طریق لینک زیر AIDE را دانلود کنید:
https://aide.en.uptodown.com/android
8- Stetho
Stetho یک دیباگ بریج برای برنامه های کاربردی اندروید است. این برنامه باعث می شود برنامه های اندروید به Chrome Developers Tools دسترسی پیدا کرده و دیباگ شود. با راه اندازی Stetho تمامی اطلاعات دیباگینگ از طریق USB به مرورگر کروم ارسال می شود.
ویژگی ها:
• بازرسی شبکه و ترافیک آن
• بازرسی و ویرایش پایگاه داده
• مشاهده سلسله مراتب View ها
• کنسول جاوا اسکریپت
• Dumpapp
می توانید از طریق لینک زیر Stetho را دانلود کنید.
http://facebook.github.io/stetho/
9- LeakCanary
“یک سوراخ (نشتی) کوچک یک کشتی بزرگ را غرق می کند” بنجامین فرانکلین
LeakCanary یک کتابخانه Open Source برای پیدا کردن نشت حافظه است که توسط Square توسعه یافته است و به محض رخ دادن هر گونه نشتی در حافظه به طور خودکار اطلاعات مربوط به آن را به برنامه نویس اطلاع می دهد تا بلافاصله این مشکل را برطرف کند.
از طریق لینک زیر می توانید آن را دانلود کنید.
https://github.com/square/leakcanary
10- Eclipse
Eclipse یک نرم افزار Open Source و مبتنی بر جاوا است. اکلیپس برای توسعه برنامه هایی که به زبان جاوا نوشته می شوند استفاده می شود اما برای سایر زبان های برنامه نویسی نیز کاربرد دارد ولی برای استفاده از آن ها باید افزونه های مربوط به Ada, C, C++ و ABAP و … را نصب کرد.
در سال های گذشته از اکلیپس برای نوشتن برنامه های اندروید و سایر برنامه ها cross-platform استفاده می شد ولی در حال حاضر دیگر گوگل از اکلیپس پشتیبانی نمی کند.
از طریق لینک زیر می توانید آن را دانلود کنید.
http://www.eclipse.org/downloads/packages/
11- InstaBug
همه برنامه نویسان از بروز خطا در هنگام برنامه نویسی و اجرای برنامه متنفر هستند. Instabug یک ابزار مفید و ضروری برای هر برنامه نویس می باشد تا از این ابزار برای تست بتا و گزارش خطا استفاده کند. Instabug به تستر بتا و سایر گروه های کاربری اجازه می دهد تا اسکرین شات ها و لاگ های خطا را با جزئیات آن ها برای برنامه نویسان در طی QA و دیباگ کردن برنامه به اشتراک بگذارند تا تیم پشتیبانی مشکل را رفع کند.
بسیاری از برنامه های معروف اندروید مانند Yahoo، PayPal، Lyft، BuzzFeed، Dubsmash، Scribd و Kik از جمله استفاده کنندگان InstaBug هستند.
برای دانلود آن می توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.
https://instabug.com/developers
سخن آخر
هر برنامه نویس اندروید برای افزایش مهارت و کارایی خود نیاز به استفاده از بهترین ابزارها را دارد. ما در اینجا 11 ابزار را معرفی کردیم و امیدواریم که در پیشرفت و موفقیت شما برنامه نویسان عزیز مؤثر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید