Flutter چیست ؟ همه چی در مورد فلاتر
دنیای تکنولوژی با افزایش سریع فنآوری در حال تکامل است. اگر به صحنه توسعه موبایل توجه کردهاید احتمالاً با یک تکنولوژی جدید بنام فلاتر روبرو شده اید. Flutter چیست و چگونه شرکتها می توانند از آن در پروژه های توسعه موبایل استفاده کنند؟ این مقاله را بخوانید تا با Flutter آشنا شوید.
Flutter چیست ؟
Flutter یک SDK اوپن سورس توسعه اپلیکیشن های موبایل است که می تواند برای ساخت اپلیکیشن های Android و iOS بصورت Native از همان زبان برنامه نویسی اصلی استفاده کند. Flutter از سال ۲۰۱۵ وقتی گوگل آن را معرفی کرد و قبل از اجرای رسمی آن در دسامبر ۲۰۱۸ در مرحله Beta قرار گرفت. از آن زمان به بعد، شایعات پیرامون Flutter قویتر شدهاست.
Flutter اکنون جزو 11 نرم افزار برتر در GitHub است. علاوه بر این، ما قبلاً شاهد بوده ایم که هزاران اپلیکیشن فلاتر د رمارکت های اپلیکیشن پلی استور و اپ استور منتشر می شوند. یکی از نمونههای برجسته، برنامه Xianyu است که توسط تیم Alibaba ایجاد شده و بیش از ۵۰ میلیون نفر از آن استفاده میکنند.
نحوه عملکرد Flutter
Widgets (ویجت ها)
ایده اصلی Flutter استفاده از ویجت هاست. توسعه دهندگان می توانند با ترکیب ویجت های متفاوت UI مختلفی بسازند. هر یک از این widgets یک عنصر ساختاری ( مانند دکمه یا منو )، یک عنصر سبکی ( فونت یا الگوی رنگ )، ظاهر لایوت ( مانند padding ) و بسیاری دیگر را تعریف میکند.
توجه داشته باشید که Flutter از ویجت های OEM (Original Equipment Manufacturer به معنی ” سازنده ی اصلی تجهیزات ”) استفاده نمی کند، اما برنامه نویسان ویجت های آماده خود را Native به Android و یا iOS قرار می دهند. طبیعتاً، برنامه نویسان میتوانند widgets خود را نیز ایجاد کنند.
Flutter همچنین نماهای reactive-style را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. برای دوری کردن از مسائل مربوط به عملکرد ناشی از استفاده از یک زبان برنامهنویسی کامپایل شده، Flutter برای راه انداختن JavaScript bridge, از Dart استفاده میکند. دارت ahead of time (AOT) را به کدهای نتیو برای چندین پلتفرم جمع آوری می کند.
به این ترتیب، فلاتر به آسانی میتواند با پلتفرم ارتباط برقرار کند بدون آنکه به JavaScript bridge نیاز داشته باشد که شامل یک سوییچ context بین JavaScript bridge و نتیو باشد. همانطور که میتوانید تصور کنید، ایجاد کد نتیو زمان شروع برنامه را افزایش میدهد.
امروزه، Flutter تنها SDK موبایل است که دیدگاه واکنشی را بدون نیاز به یک JavaScript bridge ارائه میدهد. به همین دلیل است که بسیاری از برنامه نویسان موبایل آن را در پروژههای خود امتحان کرده اند.
در اینجا چند مزیت دیگر Flutter برای برنامه نویسان موبایل آورده شدهاست.
مزیت دیگر : زبان برنامهنویسی Dart
یکی از جالبترین ویژگیهای Flutter زبانی است که آن استفاده میکند یعنی Dart. همانند سیستمهای دیگر که از دیدگاههای واکنشی استفاده میکنند، Flutter نمای سلسله مراتبی را برای هر فریم جدید بازسازی میکند.برای انجام این کار، بسیاری از اشیایی که ممکن است بیش از یک فریم زندگی کنند را، ایجاد میکند. Dart از جمع آوری زباله های نسلی استفاده میکند که نشان داده برای این نوع سیستمها بسیار کارآمد است.
علاوه بر این، Dart یک ” tree shaking ” دارد که تنها شامل کدی است که شما در برنامه خود به آن نیاز دارید. حتی اگر فقط یک یا دو ویجت داشته باشید، میتوانید از کتابخانه بزرگ ویجت های آن به راحتی استفاده کنید.
در نهایت، Dart با یک مخزن از بستههای نرمافزاری برای گسترش قابلیتهای برنامه به بازار عرضه می شود. به عنوان مثال، چند بسته ارائه می دهد که به دسترسی Firebase کمک می کند تا توسعه دهندگان بتوانند برنامه هایی بدون سرور بسازند. بسته دیگر دسترسی به فروشگاه داده Redux را امکان پذیر می کند یا دسترسی به خدمات و سخت افزارهای پلت فرم مانند دوربین را آسان تر می کند.
مزایای Flutter
باعث صرفهجویی در زمان و پول میشود.
Flutter ابزار توسعه cross – platform است. این به آن معنی است که توسعه دهندگان نرمافزار میتوانند از همان کد اصلی برای ساخت یک اپلیکیشن IOS و اندروید استفاده کنند. توسعه cross – platform بهترین روش برای صرفهجویی در زمان و منابع در طول فرآیند توسعه است.
عملکرد عالی
Flutter عملکرد برجستهای را به دو دلیل ارائه میکند. اول اینکه از Dart استفاده میکند که به کد Native کامپایل میشود. دوم، Flutter, ویجت های مخصوص خود را دارد، بنابراین نیازی به دسترسی به OEM ها نیست. در نتیجه ارتباط کمتری بین اپلیکیشن و پلت فرم وجود دارد. این دو ویژگی اجرای سریع برنامه را تضمین میکنند و به طور کلی مسائل مربوط به عملکرد کمتر است.
توسعه سریع با استفاده از بارگذاری مجدد
Flutter در میان توسعه دهندگان موبایل به دلیل بارگذاری مجدد، توجه زیادی را به خود جلب می کند. بارگذاری مجدد اجازه می دهد تا فوراً تغییرات اعمال شده روی کد را در emulators، simulators و سخت افزار مشاهده کنید. کد تغییر یافته در کمتر از یک ثانیه مجدداً بارگیری می شود. در تمام این مدت، برنامه اجرا شده و توسعه دهندگان نیازی به اتلاف وقت برای شروع مجدد آن ندارند.
این امر باعث می شود که UI هایی ایجاد کنید، ویژگی های جدیدی را به آن اضافه کنید و رفع باگ ها برای شما آسان تر شود. اگر app با یک خطا مواجه شود، این امکان وجود دارد که آن را fix کرده و سپس ادامه برنامه نویسی را انجام دهید به طوری که هرگز خطایی رخ نداده است. حتی اگر شما مجبور به بارگذاری یک app کامل هستید، میتوانید مطمئن باشید که در هیچ زمانی نمی توانید به سرعت آن را بارگذاری و کامل کنید.
سازگاری
مزیت دیگر Flutter این است که با ویجت خود همراه است که منجر به مشکلات سازگاری کمتری میشود. توسعهدهندگان مشکلات کمتری در ورژن های مختلف سیستم عامل خواهند دید و میتوانند زمان کمتری را برای تست کردن برنامه بر روی ورژن های قدیمیتر سیستم عامل صرف کنند. مطمئن باشید که برنامه شما روی نسخه های بعدی سیستم عامل کار خواهد کرد.
توجه: به محض انتشار نسخه جدید Android یا iOS، ویجت های Flutter باید به روز شوند (از آنجایی که ابزار از پلتفرم نتیو استفاده نمیکند). ممکن است در این فکر باشید که چقدر طول میکشد تا Flutter بتواند ویجت های خود را به روز کند.
از آنجا که گوگل یک کاربر داخلی گسترده Flutter است، تیم Flutter به شدت انگیزه دارد تا مجموعه ویجت های خود را تا حد ممکن و نزدیک به ویجت های این پلتفرم نگه دارد. همچنین ویجت های Flutter قابل تنظیم هستند و می توانند توسط هر کسی به روز شوند. حتی برنامه شما می تواند از ویجت های جدید در ورژن های قدیمی سیستم عامل استفاده کند!
Open-source
Flutter یک فنآوری اوپن سورس است و توسط یک انجمن فعال توسعه دهندگان احاطه و پشتیبانی می شود، این انجمن به مستندسازی گسترده ابزارهای آن کمک میکنند و منابع مفید را توسعه میدهند. Dart و Flutter برای استفاده رایگان هستند.
نتیجه
فلاتر یکی از مهمترین فنآوریهای موبایل در بازار است. مزایایی که تیم توسعه به ارمغان میآورد آن را به یک گزینه امیدوار کننده برای تکنولوژی موبایل در آینده نزدیک تبدیل میکند.
دیدگاهتان را بنویسید