استفاده از flavor در اندروید
در این مقاله آموزشی قصد ایجاد استفاده از flavor برای ایجاد برنامه ای رایگان و پولی در یک پروژه اندروید استودیو را انجام دهیم.
چرا از flavor در برنامه نویسی اندروید استفاده کنیم؟
استفاده از “flavor” در برنامهنویسی اندروید اهمیت زیادی دارد و دارای مزایای متعددی است:
- تفکیک محتوا: از طریق flavors، میتوانید محتواها، تنظیمات، ویژگیها و حتی دیتابیسهای مختلف را برای نسخههای مختلف برنامه خود ارائه دهید. به عنوان مثال، یک flavor ممکن است برای نسخهٔ پولی برنامه باشد که ویژگیهای اضافی دارد، در حالی که flavor دیگر برای نسخهٔ رایگان وجود دارد که برخی از ویژگیها غیرفعال هستند.
- محیطهای توسعه: اگر برای توسعه از محیطهای مختلفی مانند تست، توسعه و تولید استفاده میکنید، میتوانید flavors متفاوتی برای هر محیط تعریف کنید. این امر به شما کمک میکند تا بهراحتی بتوانید به محیطهای مختلفی برای اجرا و تست برنامه دسترسی داشته باشید.
- مدیریت محتوا: استفاده از flavors به شما کمک میکند تا محتوای برنامه را به راحتی مدیریت کنید. با این روش، میتوانید محتواهای مختلف را بر اساس نیازها و تنظیمات موردنظرتان تنظیم کنید و مدیریت آنها را سادهتر کنید.
- سفارشیسازی: با استفاده از flavors، میتوانید برنامه را برای بازارهای مختلف یا برای گروههای خاصی از کاربران سفارشیسازی کنید. این امر به شما امکان میدهد تا برنامه را بهطور دقیقتر با نیازهای خاص هر بازار یا گروه کاربری سازماندهی کنید.
مشکلات راه های قبلی :
- قبل از اینکه اندروید استودیو امکانflavors را به وجود بیاورد مجبور بودیم برای اینکه یک برنامه پولی و یا رایگان را ایجاد کنیم مبیایستی دو پروژه جدا با پکیج های مختلف را داشته باشیم. راه دوم ایجاد یک libray برای برای پروژ هایی که قراره از flavors استفاده کند.
- در اندروید استودیو با امکانی که flavors بوحود آورده است دیگر نیازی به روش های قبلی نیستش.و میتوانیم با پوشه بندی کدها پیاده سازی نمایید.
مراحل ایجاد اپلیکیشن های flavors
برای انجام و استفاده از flavors میبایستی در فایل gradle.build فراخوانی کنیم.برای شروع ابتدا میبایستی دو flavor برای اپ ایجاد کنیم.یکی پولی و دومی رایگان میباشد.ابتدا فایل gradle.build را باز کنید و دستور flavors را اضافه کنید.
android{
productFlavors {
free {
buildConfigField 'String', 'VAR', '"This is string from FREE build script"'
}
paid {
applicationId "com.aman.appflavour.prod"
buildConfigField 'String', 'VAR', '"This one is from PAID build script"'
}
}
}
کدهای بالا دو عدد flavors برای برنامه ما بصورت تصویر زیر ایجاد خواهد کرد.
همانطور که شما میتوانید ببنید که هر دو flavors هر دو بخش debug و realse آن ایحاد شده است.شما با این قابلیت میتوانید apk های مختلفی را ایجاد کنید و همچنین میتوانیم بین flavors مختلف با انتخاب هر کدام از آیتم ها جابجا شوید.
به چه صورتی میتوانیم تنظیماتwandering را مدیریت کنیم؟
بعد از اضافه کردن کدهای بالا در فایل gradle الان میتوانیم برای فولدر src پوشه های دیگری ایجاد کنیم.در تصویر زیر میتوانید ببینید که در زیر فولدر src پروژه ما سه پوشه free ، paid و main وجود دارند
نکته:
توجه: شما نمی توانید دقیق همان فایل هایی که در mainوجود دارند رو در flavors دیگه نیز بسازید بطور مثال شما نمی توانید فایل MainActivity.java را که در پکج com.ampuznegar.appflavour را در بقیه flavors ها قرار دهید.
دیدگاهتان را بنویسید