رتبه بندی اپلیکیشن در Google Play Store
یک برنامه خوب بسازید و از ساخت این برنامه و موفقیت خود احساس غرور کنید. حالا نوبت به این رسیده که شما از اپلیکیشن خود کسب درآمد کنید زیرا شما قدم اول را برداشته اید بنابراین باید راهی پیدا کنید تا کاربران اپلیکیشن شما را دانلود کنند. در صورتی که برنامه شما رتبه بالایی در گوگل پلی کسب کرده باشد کاربران بیشتر ترغیب می شوند آن را دانلود کنند.
سؤال اینجاست که چگونه رتبه اپلیکیشن خود را ارتقا دهیم؟
مشابه الگوریتم های جستجوی گوگل برای وب سایت ها، ما هم باید کارهای خاصی برای افزایش بهینه سازی جستجو انجام دهیم تا آمار دانلود ما بالا برود.
در این مقاله ما راجع به عوامل اصلی بهینه سازی در گوگل پلی بحث می کنیم تا بتوانیم رتبه بندی اپلیکیشن خود را بهبود ببخشیم.
چگونه برنامه خود را رتبه بندی کنیم؟
رفتار کاربران اپلیکیشن های اندروید و IOS متفاوت است بنابراین نمی توانیم کارهایی که برای رتبه بندی یک اپ در App Apple انجام داده ایم برای اندروید هم انجام دهیم.
ما در اینجا رتبه بندی در گوگل پلی استور را آموزش می دهیم.
لیست کلی Store
گوگل لیست کلی Store (فروشگاه) را در رابطه با جستجوی موفق بسیار مهم می داند این لیست شامل موارد زیر است:
- عنوان
- شرح محصول
- متن تبلیغاتی
- کلید واژه ها
توجه داشته باشید که همه چیز با عنوان شروع می شود این همان چیزی است که هر کس در نگاه اول از اپلیکیشن شما روی صفحه می بیند. عنوان باید مناسب و شامل کلمه کلیدی باشد در حالی که عنوان برنامه خود را از قبل مشخص کرده اید مثلاً اگر اپ شما در مورد مشاغل باشد برنامه شما هم به همین نام خواهد بود ولی شما می توانید برای جستجوی بهتر در میان اپلیکیشن ها یک تغییر جزئی در نام آن ایجاد کنید.
در اینجا مثالی از برنامه Delta’s را برای شما آورده ایم.
برنامه نویسان، این برنامه را Fly Delta نامگذاری کردند در حالی که نام آن فقط Delta بود. به این ترتیب این عنوان، بیشتر خود را در جستجو نشان می دهد. به عنوان مثال کسی که دنبال رزرو پرواز است به دنبال چه کلماتی خواهد گشت؟ به طور یقین Fly یک کلمه مناسب برای او خواهد بود. به این ترتیب هیچ نیازی به تغییر کامل نام برنامه یا شرکت وجود نداشته و با تغییرات نامحسوسی این کار انجام شده است.
مورد بعدی که باید به آن اشاره کنیم کلمات کلیدی است که ما آن را با یک مثال توضیح می دهیم.
در اینجا چند نکته دیگر برای انتخاب عنوان اپلیکیشن وجود دارد.
- سعی کنید تا حد امکان عنوان انتخابی منحصر بفرد باشد و تکراری نباشد.
- از اصطلاحات و عبارات رایج استفاده نکنید.
- عنوان مرتبط با برنامه باشد.
- عنوان کوتاه باشد.
- کلمات رایج را به عمد نادرست ننویسید.
در اینجا نگاهی به اپلیکیشن TouchTunes می اندازیم.
این برنامه به کاربران این امکان را می دهد تا در مکان های مختلف به طور مستقیم از طریق گوشی بتوانند دستگاه Jukebox (پخش موسیقی) را کنترل کنند. به عنوان برنامه نگاهی بیندازید. با توجه به عنوان منحصر بفرد همیشه این اپ در بالای لیست مشاهده می شود زیرا از اصطلاحات رایج استفاده نکرده است. این نام کوتاه و مختصر است و بی ربط با برنامه نیست. در این برنامه از کلمات غلط املایی نیز استفاده نشده است. در اینجا اگر شما بخواهید خلاقیت به خرج بدهید و نام منحصر بفردی بگذارید مانند TouchToones که غلط املایی در آن وجود دارد، هنگامی که کاربران اندروید در گوگل پلی دنبال برنامه ای از طریق جستجو باشند به صورت اتوماتیک غلط املایی آنها تصحیح شده و برنامه شما در نتایج جستجو نمایش داده نمی شود که ایم مورد قطعاً تأثیر منفی در رتبه بندی اپلیکیشن شما می گذارد.
مورد بعدی توضیحات برنامه است که باید روی آن تمرکز کافی داشته باشید.
در اینجا باید توضیحات مناسب و امکانات جذاب برنامه خود را معرفی کنید تا کاربران را مشتاق به دانلود آن کنید. شما می توانید در توضیحات برنامه از کلمات کلیدی نیز استفاده کنید ولی استفاده زیاد از آنها باعث می شود آنها keyword spamming شناخته شده و به صورت اتوماتیک برنامه شما حذف شود.
توضیحات برنامه نمی تواند شامل چیزهایی باشد که گوگل محدودیتی برای آنها در نظر گرفته است که می توان به خشونت، قمار، سخنان تنفرآمیز، آزار و اذیت، محتوای جنسی، فعالیت های غیرقانونی و … اشاره کرد.
توجه کنید که شما نمی توانید از طریق توضیحات، کاربران را فریب بدهید و کاری که برنامه انجام نمی دهد را بگویید.
به عنوان مثال نمی توانید به دلیل محبوب بودن برنامه های اجتماعی و دانلود بیشتر بگویید که برنامه شما در آن گروه قرار دارد.
توضیحات شما نمی تواند هویت برنامه، نام تجاری یا کسب و کار دیگری را جعل کند. شما همچنین اجازه استفاده از مالکیت معنوی دیگران را ندارید.
شما می توانید در فروشگاه Google Play متن تبلیغی ایجاد کنید. متن تبلیغاتی یک توضیح سریع است که تنها یک خط طول دارد. این مورد تنها در نسخه های قدیمی تر نرم افزار اندروید ظاهر می شود.
برای ارتقا رتبه خود در فروشگاه گوگل پلی نیاز دارید که برنامه خود را با گرافیک عالی و کیفیت خوب بسازید.
این گرافیک شامل موارد زیر است:
- آیکن برنامه
- عکس ها
- اسکرین شات ها
همه این موارد کمک می کند تا هنگام جستجو برنامه شما نیز در نتایج دیده شود.
آیکن برنامه باید روشن، قانع کننده و جلب کننده باشد.
با رنگ عمومی استفاده شده در برنامه یکی نباشد.
سعی کنید چیزی پیدا کنید که توجه کاربر را جلب کند. این مورد به برنامه شما برای دانلود بیشتر کمک می کند و بر رتبه بندی شما تأثیر می گذارد.
در ادامه به جزئیات بیشتری در مورد دانلود ها می پردازیم.
در زیر یک نمونه از آیکن روشن و منحصر به فرد برنامه Slack را نشان داده ایم.
شما باید تصاویری از برنامه را نیز آپلود کنید تا کاربری که می خواهد آن را دانلود کند ظاهر برنامه را نیز ببیند.
عکس هایی که قرار می دهید باید ویژگی های اصلی و مزایای برنامه شما را نشان دهند.
این یک فرصت عالی است برای اینکه بتوانید استراتژی تمایز خود را به نمایش بگذارید.
چه چیزی باعث منحصر بفرد شدن برنامه شما می شود؟
چگونه می توانید زندگی را برای کاربر آسان کنید؟
Venmo کار جالبی انجام داده است.
آنها چندین اسکرین شات از تجربه کاربر را قرار داده اند؛ که از طریق آن می توانید بفهمید که:
- می توانید با هر دو کارت debit یا credit cards پرداخت انجام دهید.
- با استفاده از موجودی در Venmo پرداخت را انجام دهید.
- درخواست پرداخت کنید.
- به طور همزمان بین چند نفر هزینه را تقسیم کنید.
- درباره پرداخت توضیحاتی بدهید.
- از خبرهای مربوط به معاملات میان دوستانتان باخبر شوید.
پس کیفیت تصاویر روی اپلیکیشن شما تأثیر می گذارد.
علاوه بر گوشی های موبایل ممکن است کاربران برنامه شما را روی تبلت های 7 اینچی یا 10 اینچی نیز مشاهده کنند.
در صورتی که تصویر به درستی در این تبلت ها نمایش داده نشود باعث کاهش میزان دانلود آن می شود و تأثیر منفی در رتبه بندی دارد.
مخاطبان خود را گسترش دهید
برای بدست آوردن نتیجه خوب در جستجو، بهتر است مخاطبان متنوعی داشته باشید. شاید در این مورد با مشکل زبان مواجه شوید که گوگل به طور خودکار برای همه لیست های پلی استور ترجمه را انجام می دهد. شاید این ترجمه زیاد جالب نباشد و معنی درست عبارات و جملات را نرساند اما شما می توانید توضیحات خود را از طریق مترجم متن انسانی به طور دقیق ترجمه کنید تا شانس شما برای بازدید در سراسر جهان افزایش یابد.
در زیر نحوه این کار را توضیح می دهیم.
به برنامه Google Play Developer Console بروید.
به تب Store Listing بروید.
روی Manage Translations کلیک کنید، سپس Purchase Translations را انتخاب کنید.
در صورتی که می خواهید یک متخصص زبان را استخدام کنید می توانید متن را به صورت دستی رونویسی کنید ولی خرید مستقیم ترجمه ها از یک فروشنده از طریق پلتفرم گوگل ساده تر است و به رتبه بندی اپلیکیشن شما کمک می کند.
در صورتی که جستجو در برنامه به زبان ایتالیایی باشد کلمات انگلیسی یکسان نخواهد بود و معنای واقعی آنها در ترجمه از بین می رود.
تجربه کاربری
بسیاری از موضوعاتی که به آن پرداختیم بر تجربه کاربر تمرکز دارند. برنامه شما باید از این نظر در سطح بالایی قرار داشته باشد تا تعداد دانلود های آن بالا برود. تعداد دانلودها بر میزان جستجوی برنامه شما در گوگل پلی تأثیر می گذارد. باید به این نکته توجه کنید که انتشار برنامه در فروشگاه گوگل پلی یک حرکت هوشمندانه است.
در زیر می توانید به تعداد دانلود برنامه های اندروید و ios نگاهی بیندازید.
همانطور که در تصویر بالا می بینید تعداد برنامه دانلود شده از گوگل پلی 135% بیشتر از ios است. این برای شما که برنامه نویس اندروید هستید خیلی خوب است ولی بازار رقابتی شما بسیار شدید است و بهتر است برای افزایش دانلود و تبلیغ برنامه خود از بهترین مهارت های بازاریابی خود استفاده کنید.
اگر در حال حاضر کسب و کاری دارید این خیلی خوب است و یک گام از بقیه جلوتر هستید زیرا شما کانال ها و مشتریان خود را دارید، به ایمیل مشتریان دسترسی دارید، می توانید برنامه خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید و یا در وبلاگ یا وب سایت خود در مورد آن صحبت کنید. مسلماً مشتریان با آغوش باز از آن استقبال خواهند کرد و هر چه تعداد دانلودها بالا برود، رتبه جستجوی شما هم بالا می رود اما داشتن یک رتبه بالا، خیلی فراتر از دانلود کردن برنامه است. شما باید کاربران واقعی که از برنامه شما استفاده می کنند را پیدا کنید و از تجربه کار آنها با برنامه استفاده کنید زیرا اگر کسی برنامه شما را دانلود نکند پولی بدست نمی آورید.
نمودار زیر نشان می دهد که کاربران از چند برنامه در گوشی خود استفاده می کنند.
با توجه به این نمودار کاربران بیشترین وقت خود را فقط بین سه برنامه صرف می کنند. اگر کاربری از برنامه ای استفاده نکند قطعاً نمی تواند نظری هم برای آن بنویسید. پس شما باید برنامه خود را طوری طراحی کنید که رضایت کاربران را جلب کند. یکی از راه هایی که می توان برای دانلود دوباره برنامه و افزایش رتبه بندی اپلیکیشن اشاره کرد تعامل با کاربران می باشد، به این صورت که اگر کاربری اپلیکیشن شما را نصب کرد و یک یا دو هفته از آن استفاده نکرد برای گوشی کاربر نوتیفیکیشنی ارسال شود و از وی برای سر زدن به برنامه دعوت شود.
همه چیز حول محور رضایت مشتری قرار دارد. شما باید به انتقادات و پیشنهادات کاربران توجه کنید و مشکلات و خواسته های آن ها در برنامه رفع نمایید و ورژن جدیدی از آن را در اختیار کاربران قرار دهید. مسلماً کسی دوست ندارد که برنامه ای بنویسید و کاربران آن را دانلود کنند ولی هرگز از آن استفاده نکنند.
در نمودار بالا شما می بینید در صورتی که کارایی و مشکلات اپلیکیشن خود را بهبود نبخشید از تعداد دانلود های آن کم شده و این مورد باعث آسیب رساندن به رتبه بندی اپ شما می شود و در غیر اینصورت باعث افزایش رتبه بندی شما در گوگل پلی می شود.
سخن آخر
بعد از برنامه نویسی و تکمیل برنامه کار شما به پایان نمی رسد و باید آن را برای دانلود در فروشگاه های اپلیکیشن موبایل مانند گوگل پلی قرار دهید. در صورتی که رتبه اپلیکیشن شما در گوگل پلی خوب باشد بیشتر کاربران ترغیب می شوند آن را دانلود کنند. راه های افزایش رتبه بندی اپلیکیشن را در مقاله ذکر کردیم که شما می توانید با انجام آنها رتبه بندی خود را ارتقا دهید.
این کارها شامل انتخاب عنوان، کلمات کلیدی، توضیحات برنامه، عکس های با کیفیت، آیکن جذاب و خلاقانه می باشد که با انجام درست آنها تعداد دانلودهای شما افزایش می یابد. هر چه دانلود برنامه بیشتر باشد امتیازات و نظرات کاربران بیشتری دریافت می کنید.
این دستورالعملی بود که شما می توانید برای موفقیت اپلیکیشن خود در گوگل پلی انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید