5 پلاگین ضروری اندروید استودیو که باید هر برنامه نویسی آنها را داشته باشد
برنامه نویسانی که در خانه کار می کنند تعدادشان کم نیست آنها تمام تلاش خود را می کنند تا بتوانند به بهترین نحو برنامه خود را بنویسند. برنامه نویس خوب کسی است که بتواند کدها را هوشمندانه بزند و مثمر ثمر باشد.
اندروید استودیو IDE رسمی اندروید است و یک پکیج قدرتمند مبتنی بر IntelliJ IDEA می باشد که دارای لیستی بی پایان از پلاگین هایی است که می تواند در کدنویسی به شما کمک کرده تا بتوانید کارآمدتر و سریع تر کد خود را به پایان برسانید.
در این مقاله چند پلاگین اندروید استودیو را معرفی می کنیم که می تواند به صرفه جویی در وقت و افزایش بهره وری برنامه نویسان کمک زیادی کند.
ADB Idea
یک برنامه نویس همیشه باید آمادگی هر خطایی را داشته باشد که باعث می شود به طور مکرر کدهای برنامه را تغییر دهد، آنها را حذف کند یا مجوزهای اعمال شده را حذف یا اضافه کند تا بتواند برنامه را به درستی Build کند.
برای انجام این کارها باید به مسیر زیر بروید.
برنامه خود را پیدا کنید < به Setting بروید < Storage < Clear data
تمام مسیری که گفته شد تنها با نصب پلاگین ADB Idea plugin به سادگی انجام می شود.
توسط این پلاگین می توانید تمامی کارهایی را که می خواهید روی پروژه انجام شود تنها با یک کلیک انجام دهید که این کارها شامل Uninstall، Clear data، تغییر permission و … می باشد. ADB Idea برنامه نویسی را بسیار ساده می کند و یک پلاگین ضروری برای برنامه نویسان است.
ADB WiFi
تکنولوژی در حال پیشرفت است و وسایل و اشیاء در حال تبدیل شدن به قابلیت بی سیم. ما امروزه می توانیم بلندگوهای بی سیم، هدفون و حتی شارژرهای بی سیم را ببینیم. برنامه نویسان نیز باید همواره بروز باشند و بجای استفاده از سیم برای اتصال گوشی به سیستم و دیباگ برنامه، از پلاگین ADB WIFI استفاده کنند.
ADB WIFI یک پلاگین بسیار ساده است که امکان دیباگ برنامه را با استفاده از وایفای می دهد. تنها کاری که لازم است انجام دهید اینست که مطمئن شوید گوشی شما و سیستم به یک شبکه متصل باشند، در اینصورت برنامه را برای گوشی بفرستید.
این پلاگین به شما کمک می کند در موقعیتی که کابل مناسب نداشته باشید و نیاز به دیباگ برنامه باشد به راحتی بتوانید این کار را انجام دهید همچنین این پلاگین از ضرر رسیدن به باتری گوشی، هنگامی که کابل به آن متصل است، جلوگیری می کند.
ignore
اغلب برنامه نویسان تازه وارد که اولین پروژه خود را انجام می دهند بعد از یکپارچه سازی ورژن سیستم کنترل (VSC) برای کار کردن با گیت همه پروژه را به مخزن گیت Push می کنند. (برخی واسطه ها هم ممکن است هنوز این کار را انجام بدهند)
همانطور که می دانید اندروید استودیو به صورت پیش فرض از فایل های ignore گیت پشتیبانی نمی کند. این پلاگین این امکان را به شما می دهد که خودتان ignore فایل ها را در محیط اندروید استودیو تولید کنید.
فایل های پروژه شامل برخی از فایل های پیکربندی ویرایشگر است که اگر آنها را Push کنید تا با هم ادغام شوند ممکن است منجر به conflict شود به عنوان مثال می توان به vcs.xml, workspace.xml اشاره کرد.
این مشکل به دلیل تنظیمات متفاوت در IDE های متفاوت می باشد که با توجه به ترجیحات برنامه نویسان متفاوت است. از این رو باید این فایل ها ignore شوند.
Ignore پلاگینی است که به شما امکان می دهد به راحتی بتوانید فایل هایی که ignore شده است را مدیریت کنید؛ مانند.gitignore (Git),.npmignore (npm),.dockerignore (Docker) و …
با استفاده از این پلاگین شما می توانید فایل های ignore و قوانین تولید ignore فایل ها را مطابق الگوی مربوطه ایجاد کنید. این پلاگین به برجسته سازی فایل های ignore در IDE نیز کمک می کند و به شما این امکان را می دهد که فایل جدید اضافه کنید یا قوانین موجود را تغییر دهید.
تولید کلاس کاتلین از JSON
حتماً تا به حال با پاسخ های طولانی JSON از طریق API سروکار داشته اید که باعث شده وقت زیادی در ساخت دستی مدل داده ها از دست بدهید.
JSON to Kotlin Class generator یک پلاگین ساده است که باعث تولید کلاس کاتلین از JSON می شود و برای هر رشته قانونی SON string/JSONSchema یا هر URL که رشته JSON string/JSONSchema را برمی گرداند یک کلاس کاتلین ایجاد می کند.
این پلاگین برای صرفه جویی در وقت و مقابله با کدهای JSON بزرگ و پیچیده مفید است.
وب سایت های زیادی برای این کار وجود دارد ولی کار کردن با یک پلاگین در داخل اندروید استودیو بهتر است.
CodeGlance
اگر از برنامه نویسان وب یا IOS باشید یا از Sublime editor استفاده کرده باشید حتماً با افزونه CodeGlance آشنا هستید.
CodeGlance فایل های کد را در یک نمای eagle نمایش می دهد که از این طریق به سرعت می توانید به قسمت مورد نظر بروید. این پلاگین جالب و مفید است و اغلب زحمت پیدا کردن و پیمایش کد را ذخیره می کند.
جایزه
علاوه بر 5 پلاگینی که معرفی شد ما یک پلاگین دیگر هم به شما معرفی می کنیم زیرا این پلاگین نیز مفید است ولی ما در 5 پلاگین اصلی آن را ذکر نکردیم زیرا ممکن است شما از Asset Generator در اندروید استودیو استفاده کنید از این رو این پلاگین را در ادامه معرفی می کنیم.
Material Icon Generator
ایجاد UI زیبا برای برنامه سرگرم کننده و خوب است. این یک جنبه بسیار مهم برای برنامه های شماست زیرا اولین چیزی که یک کاربر آن را می بینید رابط کاربری برنامه است پس بهتر است UI (رابط کاربری) زیبا و UX (تجربه کاربری) مناسب استفاده کنیم تا روی کاربران تأثیر بگذارد.
گاهی در هنگام پیاده سازی UI نیاز به آیکن دارید که می توانید آنها را از Google’s Material icons یا دیگر وب سایت های Google’s Material یا از آیکن های پیش فرض اندروید استودیو پیدا کنید.
با این وجود در وب سایت Material گزینه ای برای سفارشی سازی این آیکن ها وجود ندارد، اینجاست که Material Icon Generator به شما کمک می کند.
فقط شما باید آیکن خود را انتخاب کنید سپس از بین vector یا PNG یک گزینه را انتخاب کرده اندازه و رنگی که می خواهید را انتخاب کنید یا از اندازه و رنگ پیش فرض استفاده کنید.
سخن آخر
در اینجا ما پلاگین هایی که برای سفارشی سازی Theme است را بیان نکردیم و شما می توانید از تم پیش فرض Darcula استفاده کنید.
به هر حال امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد و بتوانید در کارهای برنامه نویسی خود از آنها استفاده کنید. این پلاگین ها امکانات محیط اندروید استودیو را دوچندان می کند و می توانید لذت برنامه نویسی را با آنها تجربه کنید فقط توجه داشته باشید که پلاگین زیادی روی اندروید استودیو نصب نکنید زیرا ممکن است روی عملکرد آن تأثیر منفی بگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید