چگونه یک برنامه نویس اندروید شویم؟
امروزه تلفن همراه به یک وسیله ضروری تبدیل شده است که همه افراد را در کره زمین بهم متصل کرده است و آنها را قادر می سازد تا با روش های مختلف با هم ارتباط برقرار کنند؛ در این بین شغل برنامه نویسی اندروید هم به عنوان شغلی پر رونق بازار خوبی را پیدا کرده است. همه کارهایی که با گوشی موبایل انجام می دهیم از برنامه های کاربردی گرفته تا بازی های سرگرم کننده توسط برنامه نویسان موبایل انجام می شود و با فروش آنها می توانند درآمدزایی کنند.
شغل های مختلفی برای کسانی که به حوزه موبایل و برنامه نویسی علاقه دارند وجود دارد که می توان به برنامه نویس اندروید ، مهندس اندروید ، مهندس نرم افزار موبایل ،توسعه دهنده اندروید، توسعه دهنده موبایل و … اشاره کرد.
کسانی که به برنامه نویسی علاقه دارند به دنبال برنامه نویسی اندروید و موبایل می روند، سوال اینجاست که چگونه یک برنامه نویس اندروید و موبایل شویم؟ شما ابتدا باید زمینه کاری خود را مشخص کنید که می خواهید برنامه اندروید، IOS یا ویندوز فون بنویسید. پس از این تصمیم گیری باید مهارت های خود را در آن زمینه افزایش دهید.
خب ما در ادامه توضیحات بیشتری را برای یک برنامه نویس اندروید بیان می کنیم که می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
چرا اندروید؟
اندروید به عنوان یک سیستم عامل برای گوشی های هوشمند از ژانویه سال 2020 تقریباً 75درصد از سهم کل گوشی های موبایل را تصاحب کرده است و به عنوان یک سیستم عامل محبوب به حساب می آید قاعدتاً بازار برنامه نویسی آن نیز خوب است.
چگونه برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟
برای برنامه نویسی اندروید نیاز به یک کامپیوتر مک،ویندوز یا لینوکس دارید که بتوانید با آن برنامه ها را بنویسید. همچنین شما به یک دستگاه اندروید نیز نیاز دارید (شبیه سازهای مختلفی برای این کار وجود دارد که می توانید برای توسعه برنامه های خود از آنها استفاده کنید ولی در نهایت باید برنامه خود را روی گوشی واقعی تست کنید).
ما در اینجا لیستی از موارد مهمی که یک برنامه نویس اندروید به آن نیاز دارد آورده ایم.
جاوا
مهمترین زبان در برنامه نویسی اندروید زبان جاوا است. اگر شما به جاوا مسلط باشید می توانید در توسعه برنامه های اندروید موفق شوید برای این کار باید با مفاهیم جاوا از قبیل حلقه ها، لیست ها، متغیرها، ساختارهای کنترل و … آشنا باشید و بتوانید به راحتی با آنها کار کنید. امروزه زبان برنامه نویسی جاوا به یکی از محبوب ترین زبان ها بین برنامه نویسان موبایل تبدیل شده است و در حال استفاده از آن هستند پس لازم است این زبان را فراتر از آن چیزی که نیاز دارید بیاموزید.
زبان برنامه نویسی کاتلین در سال 2017 در کنفرانس گوگل به عنوان دومین زبان رسمی توسعه برنامه های اندروید بعد از جاوا معرفی شد و کاربرانی که از زبان جاوا استفاده می کنند به تدریج به سمت این زبان روی می آورند. از ویژگی های کاتلین می توان به سرعت بالای اجرای آن نسبت به جاوا اشاره کرد. از زبان کاتلین می توان برای توسعه وب و سمت سرور نیز استفاده کرد.
هدف از ایجاد زبان کاتلین تولید زبانی بهتر از جاوا بود تا کدها خوانایی بهتری داشته باشد. برای یادگیری کاتلین نیازی به یادگیری جاوا نیست و شما می توانید از پایه کاتلین را شروع کنید.
SQL
برای مدیریت پایگاه داده در اندروید باید با مبانی SQL آشنا باشید. SQL زبانی است که می توان با آن کوئری های مختلفی نوشت و خروجی های لازم را بازیابی کرد. شما با طرح هر سؤالی می توانید داده های مربوط و متناسب با جواب را از پایگاه داده بازیابی کنید. پایگاه داده ای که در اندروید استفاده می شود SQLite نام دارد. البته روش های دیگری هم برای نگهداری حجم زیاد اطلاعات وجود دارد که می توان به فضای ابری Firebase و Parse و … اشاره کرد.
Android Software Development Kit (SDK) and Android Studio
یکی از محیط های توسعه برنامه های اندروید که به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است Android Studio است که به آن محیط یکپارچه توسعه نرم افزار یا IDE نیز می گویند. شما می توانید به وب سایت رسمی آن به نشانی Android Developer website مراجعه نمایید.
خواندن مستندات موجود در این وب سایت می تواند به شما کمک بزرگی کند تا در آینده بتوانید به راحتی از پس کار با نرم افزار اندروید استودیو و برنامه نویسی اندروید برآیید.
در این نرم افزار می توانید کدهای خود را بنویسید کتابخانه ها و پکیج های لازم برای پروژه خود را اضافه کنید. Android SDK شامل نمونه کد، کتابخانه نرم افزاری، ابزارهای رمزگذاری و موارد دیگری است که به شما در تست و دیباگ برنامه ها کمک می کند. این نرم افزار دارای بخش تکمیل خودکار کد نویسی است که هنگام کد زدن به صورت اتوماتیک ادامه کد را پیشنهاد داده تا سریع تر بتوانید آنها را کامل کنید.
نکته دیگری که می توان برای برنامه های اندروید بیان کرد راحتی ارسال آن در گوگل پلی ، کافه بازار و سایر مارکت ها می باشد به این طریق که شما با داشتن حساب کاربری به راحتی می توانید برنامه خود را منتشر و از طریق آن درآمدزایی کنید.
XML
هر برنامه نویسی باید برای ایجاد ظاهر برنامه خود کدهای XML را تا حدودی بلد باشد تا بتواند چیدمان صفحات را مطابق با میل خود یا مشتری ایجاد نماید این زبان که به زبان نشانه گذاری معروف است بسیار شبیه زبان HTML است. بخش بزرگی از ایجاد چیدمان صفحات با درگ کردن ویجت ها داخل صفحه طراحی انجام می شود اما بلد بودن اصول اساسی کد زدن آن، مهم و مؤثر است زیرا در صفحات جاوا باید کدهای مربوط به ویجت هایی که در صفحات xml قرار داده اید را بنویسید تا بتوانید با آن ها کار کنید.
چگونه می توان یاد گرفت و اطلاعات خود را با دیگران به اشتراک گذاشت؟
منابع مختلفی برای برنامه نویسان اندروید وجود دارد که می توانند مهارت های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند یا مشکلات خود را با یافتن راه حل های ارائه شده برطرف کنند. برای نمونه می توان به وب سایت های زیر اشاره کرد.
Android Developers site مخصوصاً ماژول Building Your First App
اگر به مطالعه کتاب علاقه دارید می توانید کتابهای زیر را تهیه کنید.
Android Programming: Pushing the Limits, and Java: A Beginner’s Guide.
در صورتی که اول راه برنامه نویسی هستید شاید با مشکلات زیادی روبرو شوید؛ نباید ناامید شوید به راه خود ادامه دهید دنبال راه حل آن مشکل بگردید. مزیت اندروید open source بودن آن است شما می توانید از نمونه کدهای موجود در اینترنت استفاده کنید یکی دیگر از وب سایت هایی که می تواند به شما کمک کنید GitHub است که می توانید پروژه های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید یا به صورت گروهی روی یک پروژه کار کنید و نمونه کدهای دیگران را ببینید، چندین بار آنها را بخوانید و از آنها استفاده کنید. سعی کنید در برنامه نویسی کدها را مرتب و تمیز بزنید بهم ریختگی و مرتب نبودن باعث سردرگمی شما و کسی که می خواهد از مستندات شما استفاده کند می شود. این موارد شامل نام گذاری فایلها، ماژول ها و توابع، متغیرها، نحوه کامنت گذاشتن و … می شود.
بعد از اینکه اطلاعات کافی و مورد نیاز را در هر یک از زمینه ها بدست آوردید می توانید راه خود را مشخص کنید. در این مسیر ارتباط برقرار کردن با سایرین مهم است اگر کار گروهی می کنید باید توانایی کافی برای ارتباط و همکاری با دیگران را داشته باشید از تجربیات آن ها استفاده کنید و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید. مشورت کردن با دیگران را فراموش نکنید گاهی اوقات دیگران راه حل هایی پیشنهاد می کنند که به آسانی به ذهن شما خطور نمی کند.
در صورتی که می خواهید برای خود رزومه کاری درست کنید سعی کنید برنامه خود را در گوگل پلی یا کافه بازار یا مارکت های دیگر منتشر کنید زیرا کارفرمایان به پروژه های انجام شده شما اهمیت می دهند زیرا نشان دهنده دانش شما درباره توسعه برنامه های موبایل می باشد.
سخن پایانی
همیشه به یاد داشته باشید شما در صورتی می توانید موفق شوید که پشتکار، تمرین، از خود گذشتگی و تعهد را در برنامه خود گنجانده باشید.پس برای اینکه به یک برنامه نویس اندروید یا توسعه دهنده اپلیکیشن های موبایل تبدیل شویم حتما میبایستی تمام موارد مورد اشاره در آموزش را بیاموزید. با شرکت دوره جامع اندروید میتوانید به یک توسعه دهنده حرفه ای اندروید تبدیل شوید
دیدگاهتان را بنویسید